Péniszgyűrű típusok és fajták

Péniszgyűrűből ma már sok fajtát és típust lehet venni, bőven tudunk válogatni nem csak a gyártók, de az anyaghasználat és a felhasználás jellege szerint is.

Tartalom:

Kezdjük a csoportosítást így:

Péniszre húzható vs a heréket is körbefogó gyűrű

A címben gyakorlatilag benne is van a 2 fő kategória, tehát azok amelyet alapvetően a péniszre illetve annak tövére kell helyezni és azok, melyeket a pénisz és a herék mögé lehet rögzíteni.

Kezdőként mindenképpen inkább a péniszre való rugalmas (szilikon, gumi) gyűrűt ajánlanám, egyszerűbb feltenni is illetve a hatása is erőteljesebb.

A heréket is átfogó gyűrű esetén inkább ajánlanám a rugalmas verziókat, mert elég kellemetlen az amikor életed első fémgyűrűjét még csak-csak felteszed magadtól, de leszedni már nem tudod és a sürgősségin kötsz ki ahol orvosi beavatkozással tudnak csak segíteni az állapotodon.

Ha mindenképpen a herkéket is tartó változatnál maradnál és nem egy rugalmas típusra esik a választásod (szóval fém farokgyűrűről van szó), akkor pedig a kikapcsolható változatokat ajánlom. Ez tudja mindazt amit szeretnél (fém, merev, nem nyúlik stb…) de azért a használata továbbra is biztonságos.

Fix vagy állítható péniszgyűrű

A fentiekből következik, hogy a szexhopban kapható gyűrűk közül az állítható méretűek jellemzően arra vannak, hogy a keréket és a hímvesszőt egyszerre fogd körbe vele, míg a fixek közül a többség a hímvesszőre helyezhető (és csak a kevesebb az, ami fix és a heréket is tartja). Mindig olvasd ez figyelmesen a termék leírását és persze a képek is segítenek a helyes használatában.

Vibrációs péniszgyűrű (rezgő gyűrű)

Szilikon péniszgyűrű (gumi), fém, gumi, bőr farokgyűrű

Az anyaghasználat is választási szempont természetesen, hiszen nagymértékben befolyásolja nem csak a felhasználás jellegét, de az általa okozott érzetet is.

Legnépszerűbbek a több-kevésbé rugalmas szilikon/gumi péniszgyűrűk, ezekből van a legtöbb a webáruházban is. A többé-kevésbé rugalmas részt kiemelném, mert a képről nem feltétlen fog lejönni, hogy a gyűrű mennyire nyújtható és ahhoz mekkora erő kell.

Vannak olyan szilikon (vagy gumi, szinonímaként értendő) termékek, melyek annyira rugalmasak és könnyen nyújthatóak, hogy kis túlzással akár a bokádra vagy csuklódra is simán fel tud rakni őket. Mások meg bár gumiból vannak, de annyira merev és erős anyagból készültek, hogy csak komoly erőfeszítés árán tudsz mondjuk 1-2 centi is növelni rajta. Nyilván ez utóbbiak ha nem is tökéletesen úgy viselkednek, mint egy fém gyűrű, de azért elég közel vannak ahhoz.

Épp ezért azt tudom tanácsolni Neked, hogy választottál mondjuk egy gyűrűt és nem teljesen azt kaptad, mint amire számítottál, ne kereseredj el: válassz ki 1-2 másikat és próbáld meg újra. A különböző gyártók termékei sokszor nem is annyira térnek el egymástól (kinézetre sem), de már minimális eltérés is eldöntheti azt, hogy egy ilyen farokgyűrű használata kellemetlen, jó vagy baromi jó lesz-e.

Szerencsére az ilyen erekciós gyűrűk árai nem az eget verdesik, már pár ezer forintért nagyon jó minőségű, hosszan tartó terméket is lehet venni.