A péniszgyűrű veszélyei

A péniszgyűrű használatával kapcsolatban csak pár dologra kell figyelned és akkor biztonságosan, nagy örömmel és elégedettségel tudod használni hosszabb távon is.

Tartalom

Ne legyen túl kicsi, túl szoros

A megfelelő méretű péniszgyűrű kiválasztása (link) az egyik legfontosabb dolog, amire figyelned kell. Ha kicsit nagyobbat választasz, abból ugye baj nem lesz, max nem tart annyira. Ha viszont túl szűkre veszed a figurát és olyat választasz, mely nagyon elszorítja a hímvesszőt, akkor hosszú távon káros hatással lesz az erekre és persze a használata is kényelmetlenséggel fog járni.

Egyszerre 20-30 percnél tovább ne használd

A farokgyűrűt az aktus vagy önkielégítés idejére vedd fel, max 20-30 percekre, ne többre. Semmiképpen se hagyd fel hosszú órákra vagy egész éjszakára, mert a hosszantartó elszorítás károsíthatja az ereket a hímvesszőben. Ha ejakuláláltál, várd meg míg ernyedt állapotba kerülsz és utána vedd le, ne tartogasd fent.

Éjszaka, alvás közben akár többször is lehet erekciód és ez idő alatt rajtad van a farokgyűrű, könnyen akár hosszú órákra is elszoríthatja a kispajtást.

Különösen biztonságos péniszgyűrűk - állítható és nagyon rugalmas
Különösen biztonságos péniszgyűrűk - állítható és / vagy nagyon rugalmas

 

Kóros hímvessző merevedés

Elsőre talán poénosnak tűnik de egyáltalán nem vicces a helyzete annak, akit érint az állandósult merevedés. Priarizmusnak hívjuk gyakorlatilag azt, amikor a pénisz kórosan, tartósan és kimondottan fájdalmasan merev marad hosszú ideig, nem múlik az erekció. Ez a probléma azért is nagyon komoly, mert ha nem kezelik megfelelően és időben, akkor maga a hímvessző is súlyosan károsodhat, elhalhat. A priarizmus esetében gyakorlatilag a kismedencében található vénák záródnak el.

Ebben az állapotban a szexuális vágy messze elkerül, egyáltalán nem olyan mint mikor mondjuk vki a kék kis bogyóból szed be és annak köszönhetően áll a zászló. Szerencsére a jelenség nagyon ritka, s bár technikailag bármilyen korosztályt veszélyeztethet, inkább az idősebb fériakat érinti és évente mintegy pár ilyen esetet kezelnek az egészségügyben is, de azért fontos róla beszélni (ne pont te legyél az egyik ilyen eset). Ráadásul ezen esetek többségét is valamilyen szer, gyógyszer vagy betegség okozza.

A priarizmus megelőzhető, ha az általunk is javasolt részletekre odafigyelsz. Tehát megfelelő méretű farokgyűrűt választasz és nem használod extém hosszú ideig, illetve figyelsz a jelekre (ha már fáj vagy akár csak kellemetlen is a viselése, abbahagyod).

Enyhén trimmel …

Persze ezen most lehet hogy nevetsz (és tényleg nem olyan komoly a szitu, amivel amúgy orvoshoz kellene rohannod :P), de a szorosabb és vastabb gyűrűk esetében főleg ha nem használtál síkosítót - levételkor előfodulhat, hogy kitépsz némi szőrt is. :) Ez nem túl kellemes, de megelőzhető ha némi fazonigazítást végzel lent előtte vagy ha használsz síkosítót, illetve vannak olyan farokgyűrűk is melyek fala lapos és így nem tud meggördülni a hímvesszőn. Gondolom ebből már lejött, hogy a gondot az okozza, mikor a hímvessző tövére helyezett gyűrűt úgy akarod levenni, mint egy óvszert - görgetve.

Ezekre a jelekre figyelj használat közben

Ha túl sokáig és/vagy túl szorosan hordtad a gyűrűt, az alábbiakat figyelheted meg magadon.

  • zsibbadás
  • hidegség
  • kényelmetlen a viselése (valószínűleg rossz méretet választottál)
  • fájdalom (már régen rossz)
  • elszíneződés (fehér vagy akár kékes, halvány kékes)
  • drámaian megnőtt, megduzzadt

Ha ilyet tapasztalsz, vedd le inkább magadról és ne kockáztass. Előnyt jelent, ha a péniszgyűrű nem fix, úgyhogy könnyen le tudod venni (rugalmas vagy kikapcsolható). Válassz másik méretet vagy típust vagy egyszerűen csak használd rövidebb ideig, a a mérete egyébként megfelelő lenne.