Péniszgyűrű

A weboldal elsődleges célja az, hogy ebben a témában a sok-sok felmerülő kérdésre választ adjon nem csak a férfiaknak, hanem a pároknak is. A péniszgyűrű - úgy mint általában az erotika - még mindig sokak számára valamiféle tabutémának számít, nehéz mindent összeszedni ezzel kapcsolatban a neten is. Ez az oldal reményeink szerint segíteni fog eligazodni a péniszgyűrű témában és kedvet hoz a kipróbálásához, ha még nem próbálkoztál vele.

Mi az a péniszgyűrű és mire való?

A péniszgyűrű egy olyan rugalmas vagy merev karika, amit a péniszre vagy a pénisz és herék tövére lehet felhelyezni. Célja, hogy fokozza a merevedést, segít azt megtartani és extra izgalommal jár a használata. Remek kezdő erotikus játékszer pároknak is de akár egyedülálló férfiaknak is bátran ajánlható maszturbáláshoz. Előnyeiről még itt olvashatsz bővebben: mire jó a péniszgyűrű?

Tartalom

Péniszgyűrűk
Számtalan péniszgyűrű típus kapható ma már olcsón

A péniszgyűrű (vagy más néven erekciógyűrű) az egyik legnépszerűbb erotikus játékszer a szexshopok kínálatában, amit a férfiak választani szoktak ha nem a párjukról, hanem magukról van szó. Viszont van pár információ, amit érdemes a kiválasztása és megvásárlása meg úgy egyáltalán a használata előtt tudni, mert így elkerülhetőek az esetleges kellemetlen szituk illetve a pénzkidobás is.

Csak röviden összegezve, hogy milyen kérdésekre kaphatsz válaszokat ezen a weboldalon:

Kérdések és válaszok a péniszgyűrűről - amit ezen a weboldalon találsz:

  • Mi a péniszgyűrű, mit kell tudni róla, kinek való ill. ajánlható?
  • Mire jó a péniszgyűrű, milyen hatása van és milyen érzés viselni?
  • Miből készülhet a farokgyűrű, milyen típusai vannak?
  • Hogyan kell használni az erekciógyűrűt?
  • Péniszgyűrű vélemények - avagy mások véleményei a használatáról, tapasztalatok a felhasználóktól
  • Házilag készített farokgyűrű - megéri?
  • Milyen esetleges veszélyei vannak a helytelen használatának?
  • Milyen méretekben kapható és hogy válaszd ki a számodra megfelelő méretet?
  • Mit érdemes tudni az erekcióról, miért hatásos a gyűrű használata?

Kezdjük ott talán - ezt is hasznos tudni - hogy a péniszgyűrű nem valami újkeletű dolog, hiszen a Wikipedia szerint már a Kámaszutrában is említést tettek korai változatairól, amelyek még fából készültek.

Manapság már persze ennél nagyobb választékban és többfajta kialakításban is kaphatóak. Anyagukat tekintve vannak a merev falú gyűrűk és a rugalmas anyagból készült változatok, de lehet őket kategórizálni a kialakításuk szerint is: állítható méretű péniszgyűrű, fix de rugalmas (nyújtható) péniszgyűrűk, kinyitható vagy kicsatolható péniszgyűrűk, a péniszre húzható vagy a herék mögött szorító gyűrűk és persze nem szabad megfeledkeznünk a vibrációs péniszgyűrűkről sem - elég gyakori választás ez utóbbi változat.

Sokféle péniszgyűrű kapható szexshopban
Sokféle péniszgyűrű kapható szexshopban

Szóval már ebből a gyors felsorolásból is látható, hogy ennek az erotikus játékszernek igencsak sok változata választható és kapható, így hát érdemes kicsit jobban is kibontani a témát.

Miért és hogyan működik a péniszgyűrű?

Mélyreható biológiai magyarázatba nem szeretnék belemenni (szerintem felesleges is, nem ez érdekel valószínűleg), de ennyit azért érdemes tudni:

Kezdjük az erekcióval …

Maga az erekció vagy másnéven a merevedés az az állapot, amikor a hímvesssző a a beáramló és ott maradó vér hatására megnagyobbodik, megemelkedik (ágaskodik) és persze megkeményedik. Az erekció teszi lehetővé a közösülést. Az erekció hormonális, lelki, pszichés és idegi tényezők is befolyásolják, egy meglehetősen bonyolult folyamat eredményeképpen jöhet létre a merevedés.

A nyugalmi állapot …

Amikor a hímvessző nincs erektált állapotban, akkor a benne (vagy pontosabban a barlangos test üregeiben) található simaizomsejtek összehúzódott állapotban vannak, akkor nem engedik, hogy a be- és kiáramló vér hatására a hímvessző megduzzadjon. A beáramló artériás vér mindössze a szövetek ellátására szolgál és akadálytalanul távozik is a vénákon keresztül.

A szexuális inger hatására …

A szexuális ingerek hatására a húgycső 2 oldalán végigfutó artériák megnyílnak és ez lehetővé teszi, hogy a vér a barlangos testek (corpus cavernosum) szinuszaiba áramoljanak. Ezáltal itt az artériás nyomás a normál (nyugalmi) állapot akár 10x lesz. A vénák a kötőszövetes toknak szorulnak ezáltal, beszűkülnek és egyszerűen nem engedik ki a barlangos testekből a vért. A hímvessző így merev maradt, hiszen a barlangos testek erekció közben akár 40x annyi vért is tudnak tárolni, mint ami egyébként nyugalmi állapotban megtalálható benne.

Majd jön az orgazmus …

Az orgazmuskori sperma kilövés azért lehetséges, mert a húgycső körüli sűrű érhálózat gyorsabban el tudja vezetni a vért és így magömléskor a sperma e csövön keresztül távozhat.

Az ejakuláció (magömlés) után pedig simaizmok lassan elernyednek és összehúzódnak, megszűnik az artériás vér péniszbe áramlása. A barlangos testekből most már szabadon távozhat a vér a hímvessző újra ernyedt állapotva kerül.

Mi a péniszgyűrű, mit kell tudni róla, kinek való ill. ajánlható?

A péniszgyűrű gyakorlatilag egy olyan karika, melyet a merevedés előtt felhúzva a péniszre segít a beáramló vér megtartásában a barlangos testekben, nem engedi hogy vér távozzon a hímvesszőből. Így egy fokozott, erőteljesebb erekció jön létre amelynek köszönhetően még merevebb, keményebb, eresebb lesz a hímtagod.

A péniszgyűrű fajtáiról részletebben is olvashatsz itt ill. ha vásárolnál, akkor azt pedig itt teheted meg. Elég sokfajta kapható manapság és ezeket több módon is lehet osztályozni. Lehet őket csoportosítani az szerint például, hogy fix méretűek (ezen belül pedig hogy rugalmas vagy merev anyagból készültek-e) vagy pedig állíthatóak.

Lehet az alapján is választani, hogy vibrációs gyűrűről van szó vagy sem. De lehet aszerint is dönteni, hogy egy hímvesszőre húzható típust szeretnénk megvásárolni vagy pedig a herék mögé felhelyezhető verziót akarjuk használni. Ezek természetesen kialakításukban és anyagukban is eltérőek.